Το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του βασιλείου να συγκροτήσει μια επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να θέσει υπό κράτηση εξέχουσες προσωπικότητες αυξάνει την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.
Οι αποφάσεις προστατεύουν το επενδυτικό κλίμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τη συγκρότηση της επιτροπής κατά της διαφθοράς και τις συλλήψεις πριγκίπων και δεκάδων υπουργών, νυν και πρώην, αργά χθες βράδυ, σε ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων στη Σαουδική Αραβία. Ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλουάλιντ Μπιν Ταλάλ, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kingdom Holding, είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Kingdom Holding Company, διεθνούς επενδυτικής εταιρίας της οποίας το 95% ελέγχει ο πρίγκιπας Αλουάλιντ Μπιν Ταλάλ, κατέγραψε πτώση σχεδόν 10% κατά την έναρξη των συναλλαγών στο σαουδαραβικό χρηματιστήριο σήμερα, την επομένη της σύλληψής του. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η μετοχή δεν κατέγραψε περαιτέρω πτώση, λόγω ενός κανονισμού του χρηματιστηρίου αυτού που δεν επιτρέπει οι μετοχές να καταγράψουν πτώση μεγαλύτερη από 10% κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης.

Διαβάστε επίσης: Σαουδική Αραβία: 11 πρίγκιπες και δεκάδες υπουργοί στη φυλακή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης