ΠΚ

Στην Τουρκία το εθνικό νόμισμα της χώρας έχει πιάσει πάτο. Οι Τούρκοι πολίτες , ιδιαίτερα εκείνοι με χαμηλά εισοδήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά τον εφιάλτη της απομείωσης της αξίας των αμοιβών τους λόγω του διψήφιου πληθωρισμού. Η συνεχής υποτίμηση της τουρκική λίρας πλήττει καίρια τις επιχειρήσεις που πληρώνουν σε συνάλλαγμα δάνεια και πρώτες ύλες αλλά εισπράττουν σε τοπικό νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία είναι εφιάλτης. Τα αγροτικά προϊόντας πωλούνται μπίρ παρά στον χονδρέμπορα και πανάκριβα στις λαϊκές αγορές για τον μέσο καταναλωτή. Δεν συζητάμε για τα καταναλωτικά προϊόντα εισαγωγής  ούτε για τα βιομηχανικά προϊόντα που παράγονται στην Τουρκία με εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Σε αυτήν την χώρα όπου καρατομούνται κάθε μήνα οι ηγεσίες της Κεντρικής Τράπεζας από τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί πρόκληση η δημοσιότητα που δόθηκε στα δώρα γάμου που έλαβε η ανιψιά του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούοσγλου. Χρυσάφι και διαμάντια με το κιλό, ασήμι και πλατίνα σε τεράστιες προθήκες, δεκάδες φορέματα, απίστευτη χλιδή και πολύ μα πάρα πολύ τουρκικό καρακιτσαριό που δεν εκπλήσσει βέβαια. Όμως η σύγκριση είναι ισοπεδωτική.

Από την μία η ισλαμιστική χλιδή με την γνωστή ανατολίτική υπερβολή και από την άλλη οι απλοί πολίτες που παρακολουθούν αυτήν την προκλητική πασαρέλα  κοσμημάτων και ενδυμάτων. Στα social media βέβαια γίνεται χαμός. Και πώς να μην γίνει άλλωστε με τα videoπου έχουν αναρτηθεί από τις φιλενάδες της νύφης. Το αυτί του Υπουργού Εξωτερικών βέβαια δεν ιδρώνει. Η εξουσία τους έχει καταστήσει όλους χοντρόπετσους. Μέχρι πότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο με τις προθήκες των κοσμημάτων:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης