Η Ρουμανία θα τιμωρεί πλέον με κάθειρξη 15 ετών κάθε πρόσωπο, του οποίου η συμπεριφορά, με την οποία θα επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τους συμπολίτες του, μεσούσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, θα έχει προκαλέσει αποδεδειγμένα τον θάνατο ενός τρίτου προσώπου.

Το Βουκουρέστι κάλεσε επίσης τους υπηκόους του που ζουν στο εξωτερικό να μην επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη χώρα, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνοι που γνωρίζουν πως έχουν νοσήσει από τον Covid-19 και δεν τηρούν τα επίσημα υγειονομικά μέτρα κινδυνεύουν με 15ετή στέρησης ελευθερίας, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η συμπεριφορά τους προκάλεσε τον θάνατο ενός άλλου ανθρώπου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση παρουσιάζοντας το σχετικό διάταγμα που θα έχει άμεση ισχύ.

Η Ρουμανία αυστηροποιεί τη νομοθεσία της, ενώ έχει καταγράψει 227 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και έχει θέσει σε καραντίνα 3.800 Ρουμάνους.

Εάν κάποιος παραβιάσει κάποια διαταγή της κυβέρνησης που στοχεύει στην αναχαίτιση της επιδημίας Covid-19, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάθειρξη 3 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει επιπτώσεις η πράξη του αυτή και έως 5 έτη, εάν η παραβίαση αυτή προκαλέσει νέα μόλυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι οι ανεύθυνοι κυκλοφορούν ελεύθερα και μπορούν να αρρωσταίνουν τους άλλους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν.

Εξάλλου, ενόψει του Πάσχα, ο πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις προέτρεψε «με ειλικρίνεια και λύπη» τα 4 εκατομμύρια Ρουμάνων που ζουν στο εξωτερικό να παραμείνουν στις χώρες τους.

«Είναι αδύνατο να μετακινηθείτε στην Ευρώπη» επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης