Στα χέρια ήρθαν Ρώσος αστυνομικός με έναν Αμερικάνο διπλωμάτη -που οι Ρώσοι τον κατηγορούν ως πράκτορα- στα σκαλιά της αμερικάνικης πρεσβείας στη Μόσχα, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το ρώσικο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς διπλωμάτες, ανέφερε πως ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία δέχθηκε επίθεση στις 6 Ιουνίου από αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως ο διπλωμάτης επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Το πλάνο νυχτερινής λήψης απεικονίζει έναν Ρώσο αστυνομικό, αρμόδιο για τη φύλαξη της πρεσβείας, να ορμάει σε έναν άνδρα την ώρα που εισέρχεται στο κτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια.

Ύστερα από επικοινωνία του πρακτορείου Ρόιτερς η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως ο αστυνομικός θέλησε να προβεί σε έλεγχο των εγγράφων του άντρα, αλλά δέχθηκε αγκωνιά στο πρόσωπο, όταν προσπάθησε να το κάνει. Ανέφερε επίσης πως ο εργαζόμενος στην πρεσβεία ήταν πράκτορας της CIA που λειτουργούσε υπό διπλωματική κάλυψη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον συχνά αλληλοκατηγορούνται για παρενοχλήσεις που δέχονται οι διπλωμάτες τους αντιστοίχως.

Πηγή: Washington Post

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης