Στην καταγγελία ότι η ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Σκοπίων για την αλλαγή του Συντάγματος χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ, προχώρησε το υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «παραβίαση κάθε κανόνα».

«Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης στην ολομέλεια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους βουλευτές τους κλείδωσαν στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και προσθέτει:

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως μία ρητή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από πλευράς νόμου όσο και από πλευράς ηθικής. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των “Μακεδόνων”, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά. Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης