Ο περιφερειάρχης στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σταρούχ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, ότι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ομώνυμη πόλη έπληξαν κατοικίες, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πέντε εγκλωβισμένους. Ανέφερε ακόμη πως ένα κοριτσάκι τριών ετών διασώθηκε μέσα από τα συντρίμμια.

«Μία γυναίκα σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό και μία ακόμη την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο», επεσήμανε ο Σταρούχ στο Telegram και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων», πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», σημείωσε σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα στο κανάλι του στο Telegram, ο περιφερειάρχης της Ζαπορίζια ανέφερε: «Ως αποτέλεσμα των εχθρικών επιθέσεων, ξέσπασαν πυρκαγιές στην πόλη. Ο εχθρός στόχευσε με ρουκέτες κτίρια κατοικιών στη Ζαπορίζια. Υπέστησαν σημαντικές καταστροφές. Υπάρχουν θύματα, τουλάχιστον δύο νεκροί. Οι διασώστες ήδη ανασύρουν ανθρώπους από τα ερείπια. Τρόμος και δολοφονίες ειρηνικών ανθρώπων στη Ζαπορίζια! Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν 7 ρουκέτες σε πολυώροφα κτίρια».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης