Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 Airlines ακολούθησε σήμερα την Aeroflot στην απόφασή της να ακυρώσει πτήσεις προς την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι, εν αναμονή της κυβερνητικής απόφασης για άρση των περιορισμών στις αερομεταφορές, που εισήχθησαν λόγω Covid-19.

Η Τουρκία αποτελεί προορισμό για εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο και η απόφαση της Μόσχας να διακόψει τις πτήσεις έως την 1η Ιουνίου, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού εκεί, ήταν ένα πλήγμα στην τουρκική τουριστική βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, η αβεβαιότητα σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα παρατείνει αυτήν την περίοδο οδήγησε στην απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να αναστείλει τις πτήσεις πέραν της 1ης Ιουνίου.

«Έχουμε σταματήσει τις πωλήσεις και έχουμε ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία για τον Ιούνιο, με εξαίρεση δύο πτήσεις την εβδομάδα που έχουν επιτραπεί από την ειδική ομάδα (διαχείρισης του κορωνοϊού), προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες λόγω πιθανών ακυρώσεων», ανέφερε η Aeroflot σε μια ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Μία ημέρα μετά, η S7 Airlines έκανε γνωστό ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία έως το τέλος του καλοκαιριού, λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τη δυνατότητά της να πετάξει εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τις πωλήσεις όσο πιο σύντομα η επιδημιολογική κατάσταση σταθεροποιηθεί και ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια», τονίζει η S7.

Μια πηγή από τη βιομηχανία των αερομεταφορών είπε στο Reuters ότι η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση στις πτήσεις προς την Τουρκία έως τις 30 Ιουνίου, όμως η κυβερνητική ομάδα διαχείρισης της πανδημίας δεν επιβεβαιώνει ότι ελήφθη μια τέτοια απόφαση.

Μια άλλη πηγή είπε στο Reuters ότι η Μόσχα δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα επαναληφθούν οι πτήσεις προς την Τουρκία, όπου σχεδόν 500.000 Ρώσοι ταξίδεψαν στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τη ρωσική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Η απόφαση της Μόσχας να διακόψει τις πτήσεις προκάλεσε αναστάτωση στον τουριστικό τομέα της Τουρκίας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σταθερή εισροή Ρώσων τουριστών.

«Δεν υπάρχει άλλη αγορά για να αντικαταστήσει τους Ρώσους», λέει ο Τζεμ Πολάτογλου, γενικός διευθυντής στο Andiamo Tour, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

«Η απόφαση (για αναστολή των πτήσεων) επηρεάζει σημαντικά τις πωλήσεις στην περίοδο της κορύφωσης, Ιουλίου-Αυγούστου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης