Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν έως και 30 Πολωνούς μισθοφόρους που πολεμούσαν για λογαριασμό των ουκρανικών δυνάμεων σε περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ουκρανίας.

Όπως γνωστοποιήθηκε επίσημα από το Υπουργείο, οι στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων του «εξάλειψαν έως και 30 Πολωνούς μισθοφόρους» σε μια επίθεση στο χωριό Ιζιουμσκόγε, όχι πολύ μακριά από την πόλη του Χάρκοβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως συνέπεια του πλήγματος, ένα απόσπασμα μισθοφόρων μιας ιδιωτικής πολωνικής στρατιωτικής εταιρείας (…) εξοντώθηκε στο χωριό Ιζιουμσκόγε, στην περιφέρεια του Χάρκοβο. Μέχρι 30 πολωνοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποσχέθηκε περισσότερα πλήγματα κατά του Κιέβου και γνωστοποίησε  ότι έπληξε έναν στρατιωτικό στόχο στην άκρη της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης ελέγξει πλήρως το εργοστάσιο χάλυβα Ίλιτς στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Al-Jazzeera

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης