Το 90% των νέων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί από την Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού, την παραλλαγή Δέλτα του ιού, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι «η διείσδυση αυτής (της ινδικής) παραλλαγής του κορωνοϊού άρχισε τον Απρίλιο, συνέχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο και κορυφώθηκε τώρα σε μαζική κλίμακα». «Αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, τον τεράστιο αριθμό του ποσοστού των νέων ανθρώπων, οι οποίοι νοσούν, το ότι το 20-30% των ανθρώπων που νοσούν πολύ βαριά, βρίσκονται στην εντατική, την αύξηση των θανάτων, κτλ», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Μόσχας απέφυγε να κάνει τις οποιεσδήποτε προβλέψεις, λέγοντας ότι «κατά την άποψη μου η κατάσταση θα είναι δύσκολη, γενικά ούτε πρέπει να χαλαρώσουμε, ούτε να κάνουμε τις οποίες αισιόδοξες προγνώσεις».

Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί «στα όρια του μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν πιο αυστηροί περιορισμοί στη ρωσική πρωτεύουσα με τους 13 εκατομμύρια κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης