Ρωσία: Το 55% των πολιτών δεν φοβούνται να μολυνθούν από Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 16:15
Ρωσία: Το 55% των πολιτών δεν φοβούνται να μολυνθούν από Covid-19

Το 55% των Ρώσων δεν φοβούνται να μολυνθούν από κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι μεγαλύτερες επιφυλάξεις όσον αφορά στον εμβολιασμό καταγράφηκαν τον Απρίλιο του 2020 (57%) και τον περασμένο Οκτώβριο (64%).

Τον Φεβρουάριο το 24% των Ρώσων είχαν δηλώσει ότι μολύνθηκαν από κορωνοϊό, εκ των οποίων το 17% χωρίς επίσημη διάγνωση. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%) είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ότι δεν είχαν νοσήσει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου 11% των Ρώσων έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Τον Μάιο δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το Levada-Centr έδειξε ότι η πλειονότητα των Ρώσων, σε ποσοστό 62% δεν ήταν έτοιμοι να εμβολιαστούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητικού κέντρου, το 26% είναι έτοιμο να κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, ενώ τον Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 30%. Το ποσοστό των οπαδών του εμβολιασμού ενδέχεται να μειωθεί, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των εμβολιασθέντων, επισημαίνει το Levada-Centr.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού στη ρωσική πρωτεύουσα σε σχέση με την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, μόνο το 1,3 εκ. από τα 12 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της πρωτεύουσας έχουν εμβολιαστεί.

Ο μαζικός εμβολιασμός στη Ρωσία ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το δικό της εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: Novaya Gazeta

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 16:15