Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Γιάμπλακο και άλλοι ρωσικοί ΜΚΟ για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τον καλύτερο έλεγχο της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, μετά την καταγγελία των μαζικών κρουσμάτων καλπονοθείας στην προηγούμενη βουλευτική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, το οποίο θα εγγυάται τον δημόσιο έλεγχο της διεξαγωγής της ψηφοφορίας», τόνισε ο επικεφαλής του Γιάμπλακο Σεργκέι Μιτρόχιν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητούμε από τους ρώσους πολίτες να συνεισφέρουν στο ταμείο», το οποίο έχει βαπτισθεί «Διαφανής Εκλογή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δημιουργοί του ταμείου στοχεύουν στην κατάρτιση παρατηρητών που θα επιτηρήσουν τις συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών και έκαναν έκκληση στους δικαστές να εμπλακούν σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο στις διαδικασίες.

Η πρόεδρος της Οργάνωσης Ελσίνκι της Μόσχας Λιουντμίλα Αλεξέγιεβα, ο επικεφαλής της Μεμόριαλ, της μεγαλύτερης ρωσικής ΜΚΟ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Όλεγκ Ορλόφ και ο αρχισυντάκτης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα Ντμίτρι Μουράτοφ, θα πλαισιώνουν τη διευθύνουσα επιτροπή του ταμείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ένα σημαντικό κίνημα που πηγάζει απ’ τον λαό και επιθυμεί τον έλεγχο της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών», τόνισε η κ. Αλεξέγιεβα, στη διάρκεια της ίδιας συγκέντρωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης