Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου η γνωστή στη Ρωσία τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ παρουσίασε το προεκλογικό επιτελείο της, ένα από τα σημαίνοντα στελέχη του, ο Αλεξέι Σίτνικοφ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για λόγους οικονομικούς.

Ο Σίτινκοφ θεωρείται ένας από τους πλέον έμπειρους διοργανωτές προεκλογικών εκστρατειών και υπήρξε από τους διοργανωτές των προεκλογικών εκστρατειών του Μπορίς Γιέλτσιν, αλλά και της Ουκρανής πολιτικού Γιούλια Τιμοσένκο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, μιλώντας στο δίκτυο ενημέρωσης RBK, κατέστησε σαφές ότι έφυγε για οικονομικούς λόγους. Η «ομάδα» της Σαμπτσάκ «μόλις που αρχίζει να διαμορφώνεται», γι’ αυτό και δεν δουλεύει συστηματικά , στο επιτελείο « βασιλεύει η ανοργανωσιά», «μαζεύουν τραπέζια, αλλά δεν υπάρχει ακόμα εκτυπωτής και αυτό συμβαίνει με τα πάντα, όλα είναι ακατανόητα και όλη η εκστρατεία στήθηκε στο γόνατο».

Ο Σίτνικοφ, αναφερόμενος στις οικονομικές δυνατότητες του επιτελείου της είπε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στον τομέα αυτό αφού ο ίδιος νοίκιαζε το γραφείο του. Μάλιστα δεν υπήρχαν χρήματα για τα εισιτήρια, όπως δήλωσε, όταν ταξίδεψε στο Κρασνοντάρ και το Εκατερίνεμπουργκ, και για να βγουν τα εισιτήρια «έδινε ο καθένας όσα μπορούσε» και δεν μπορούσαν να διατεθούν χρήματα ώστε να υπάρχει μαζί της κάποιος σωματοφύλακας κι ένας κάμεραμαν που να τραβάει την επίσκεψη της ώστε να ανέβει το σχετικό βίντεο στο σάιτ.

Σύμφωνα με τον Σίτνικοφ το επιτελείο της Σαμπτσάκ εγκατέλειψαν τα δύο τρίτα των συνεργατών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Ξένια Τσουντόβινα, εκπρόσωπος Τύπου της Ξένια Σαμπτσάκ μιλώντας στο ραδιοσταθμό του εκδοτικού ομίλου Komersant, είπε ότι ο κύριος Σίτνικοφ εγκατέλειψε το επιτελείο, αλλά διάσπαση στην ομάδα της Σαμπτσάκ δεν υπήρξε.

Ο Αντόν Κρασόφσκι, μέλος του επιτελείου της προεκλογικής της εκστρατείας, δήλωσε ότι ο Αλεξέι Σίτνικοφ «δεν μπορούσε να συνεργαστεί με την ομάδα». «Στον Αλεξέι είχε ειπωθεί ευθύς εξαρχής ότι η εκστρατεία της Ξένιας Σαμπτσάκ είναι εκστρατεία με ανοιχτές τις πόρτες της, ότι η ομάδα είναι υπό διαμόρφωση και ότι στην ουσία η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει από την στιγμή που θα γίνει η επίσημη καταχώριση του υποψηφίου», δήλωσε ο Κρασόφσκι.

Ο Αλεξέι Σίτνικοφ θα ήταν αρμόδιος για την προεκλογική εκστρατεία της Ξένια Σαμπτσάκ και θα είχε την ευθύνη για την λειτουργία των γραφείων, την συνεργασία με τους εθελοντές και την συγκέντρωση υπογραφών.

Πηγές: RBK, Kommersant

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης