Οι φυλακές στην πόλη Ανγκάρσκ στην περιοχή του Ιρκούτσκ έχουν παραδοθεί στις φλόγες, λίγες ώρες αφότου κρατούμενοι των φυλακών επιτέθηκαν σε σωφρονιστικό υπάλληλο και προκάλεσαν ταραχές, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ ένα κτήριο στον χώρο των φυλακών έχει τυλιχθεί στις φλόγες» ανέφερε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το απόγευμα της Παρασκευής στις φυλακές σημειώθηκαν μαζικές ταραχές κατά την διάρκεια των οποίων έγινε ο εμπρησμός. Αυτή την στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει επεκταθεί σε τρία κτήρια των φυλακών, στα οποία βρίσκονται ξυλουργικά εργαστήρια.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πάβελ Γκλουσένκο δήλωσε ότι στις φυλακές η εξέγερση συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι που οδηγούν εκεί έχουν αποκλεισθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Παράλληλα επισημαίνει ότι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά το κορωνοϊού κανείς δεν μπορεί να μπει στους χώρους των φυλακών και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης