Ρωσία: Ο βασικός μέτοχος της Kaspersky Lab είναι έτοιμος να καταθέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 01:05
Ρωσία: Ο βασικός μέτοχος της Kaspersky Lab είναι έτοιμος να καταθέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο
Ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab Γιεβγκένι Κασπέρσκι, δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση του αμερικανικού Κογκρέσου, να μεταβεί στις ΗΠΑ και να δώσει διευκρινίσεις για την δραστηριότητα της εταιρείας του και το λογισμικό διαδικτυακής ασφάλειας που αναπτύσσει η εταιρεία του. Αυτό αναφέρεται στην σύντομη δήλωση που εξέδωσε στην αγγλική γλώσσα το γραφείο τύπου της Kaspersky Lab και την μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Εκτιμώ και αποδέχομαι την πρόσκληση να καταθέσω στην αρμόδια για ζητήματα επιστήμης και διαστήματος επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων (του Κογκρέσου των ΗΠΑ). Και εφόσον σε σύντομο διάστημα πάρω (την αμερικανική) βίζα, τότε αναμένω με ανυπομονησία να έχω τη δυνατότητα να απαντήσω δημοσίως στους ισχυρισμούς που αφορούν την εταιρεία μου και τα προϊόντα της», επισημαίνει ο Κασπέρσκι.

Επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter ανάρτησε την πρόσκληση που του απέστειλε το αμερικανικό Κογκρέσο για να παραστεί στην ακρόαση που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου. Πάνω στην φωτογραφία με έντονο κόκκινο χρώμα, διαγωνίως, έχει γραφεί στα αγγλικά «Η πρόταση έγινε αποδεκτή!»,ενώ στο κάτω μέρος γράφει ότι ευελπιστεί πως σύντομα θα του δοθεί η αμερικανική βίζα.

Στην συνέχεια Κασπέρσκι έκανε ακόμη μια ανάρτηση στην αγγλική γλώσσα στην οποία για να περιγράψει τα όσα λέγονται χρησιμοποίησε τη φράση «φήμες σχετικά με την Kaspersky Lab».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 01:05