Ρωσία: Ο Πούτιν απαίτησε να εντοπίζονται όσοι παρακινούν εφήβους να συμμετέχουν σε μη νόμιμες διαδηλώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 15:57
Ρωσία: Ο Πούτιν απαίτησε να εντοπίζονται όσοι παρακινούν εφήβους να συμμετέχουν σε μη νόμιμες διαδηλώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το Yπουργείο Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία να παρακολουθούν τον κυβερνοχώρο και να εντοπίζουν πιο ενεργά στο διαδίκτυο εκείνους που παρακινούν ανήλικους να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις που δεν είναι νόμιμες.

«Το ότι παρακινούν ανήλικους να συμμετέχουν και στις μη νόμιμες διαδηλώσεις στους δρόμους που δεν έχουν την έγκριση των Αρχών συνιστά φυσικά παραβίαση του νόμου. Και σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αντίδραση σ’ αυτό» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κηρύσσοντας την έναρξη της ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης της ηγεσίας του ρωσικού Yπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης παραβιάσεων της νομοθεσίας, πρωτίστως στον χώρο της νεολαίας, αλλά το Yπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να συνεχίσει τη δράση του στον τομέα αυτό.

Επισημαίνοντας ότι το ιντερνέτ χρησιμοποιείται για την προώθηση της παιδικής πορνογραφίας, της πορνείας αλλά ακόμα και για να οδηγηθούν ανήλικοι στην αυτοκτονία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «ο οποιοσδήποτε, όποιος και αν είναι αυτός και με οποιοδήποτε πρόσχημα, ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ψυχρά τα παιδιά για να πετύχει τους δικούς εγωιστικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτά είναι δικά μας παιδιά».

Τέλος, ο Πούτιν υπενθύμισε ότι από 1ης Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ νόμος, σύμφωνα με τον οποίο όσοι είναι ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν στην κατοχή τους διαδικτυακές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν ό,τι αντίκειται στη νομοθεσία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 16:34