Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εγχείρησε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα νότα διαμαρτυρίας για την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασα.

Στην διαμαρτυρία απαριθμώνται παραδείγματα πρόσφατων επικίνδυνων, κατά τη Μόσχα, ελιγμών από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπως τα πιο πρόσφατα, στις 3 Δεκεμβρίου, στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω των προκλητικών αυτών ενεργειών, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα έλαβε σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου νότα διαμαρτυρίας, με προειδοποίηση για τις επικίνδυνες συνέπειες μιας τέτοιας απερισκεψίας», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στη συμμαχία (ΝΑΤΟ) να συμμετάσχουν σε ουσιαστικό διάλογο για τις εγγυήσεις ασφαλείας και να συζητήσουν «τρόπους μείωσης των στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων». «Διαφορετικά, όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και την εξάλειψη των αναδυόμενων απειλών». Το υπουργείο Εξωτερικών επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ.

Όπως είχε νωρίτερα επισημάνει η Μ. Ζαχάροβα, οι αποφευχθείσες καταστροφές δεν σημαίνουν ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορούν να συνεχίσουν να διακινδυνεύουν ατιμώρητα τις ζωές των ανθρώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης