Η Ρωσία κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη τις Αρχές της περιοχής Ουλιανόφσκ.

Το περιφερειακό παράρτημα του εθνικού παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει 16 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής μεταξύ Ινδών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ulyanovsk State, που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντιλιάρ Κακίμοφ, αξιωματούχος του παρατηρητηρίου, δήλωσε στην Kommersant ότι οι φοιτητές τέθηκαν σε καραντίνα και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα δεν είχε καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής αυτής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο χρόνο, χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ανησυχίας με κάποιες προκαταρκτικές μελέτες να δείχνουν ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδία βρίσκεται σε βαθιά κρίση σε αυτό το κύμα της πανδημίας με περίπου 350.000 νέα κρούσματα και 4.000 θανάτους να καταγράφονται καθημερινά.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης