Ρωσία: Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ...βγαίνουν από τα social media

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 20:15
Ρωσία: Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ...βγαίνουν από τα social media

Οι περιφερειακές οργανώσεις ακτιβιστών που συνδέονται με τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η μήνυση που έχει ασκηθεί εναντίον τους από τις ρωσικές αρχές για εξτρεμιστική δραστηριότητα.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε με βάση το προηγούμενο σχήμα», έγραψε η οργάνωση της Αγίας Πετρούπολης στην σελίδα της στο μέσο κoινωνικής δικτύωσης Telegram. «Δεν είναι ασφαλές για τους υπαλλήλους μας και τους υποστηρικτές μας. Αρχίζοντας από σήμερα, δεν θα εμφανίζονται πληροφορίες σε αυτή την σελίδα. Θα παγώσει».

Η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε σήμερα εντολή να ανασταλούν οι δραστηριότητες οργανώσεων που συνδέονται με τον φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι και απειλούνται τώρα να χαρακτηρισθούν «εξτρεμιστικές» και να απαγορευθούν.

Το μέτρο που ελήφθη σήμερα προηγείται μιας δίκης για «εξτρεμισμό» με στόχο τις οργανώσεις του αντιπολιτευόμενου, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι αρχές έχουν διαβαθμίσει μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 20:15