Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η άρση της ποινής σε κατ’ οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Αμερικανό επιχειρηματία και ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι είναι ένα θετικό βήμα στην επίλυση μιας διαμάχης που επηρέασε αρνητικά τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Η απαλλαγή του Μάικλ Κάλβι και των συναδέλφων του από τον κατ’ οίκον περιορισμό υπήρξε ένα θετικό βήμα στην επίλυση μιας εμπορικής διαμάχης που επηρέασε αρνητικά τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας» δήλωσε ο Τζόν Σάλιβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας με απόφαση του, ήρε τον κατ’ οίκον περιορισμό στον οποίο είχε τεθεί ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok με την κατηγορία της υπεξαίρεσης του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ. ευρώ). Η ίδια κατηγορία είχε αποδοθεί και σε άλλα στελέχη του.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι η άρση της ποινής του κατ’ οίκον περιορισμού είναι ένα βασικό σήμα για την κοινότητα των επενδυτών, επισημαίνοντας ότι οι κοινές επενδύσεις με την Baring Vostok θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για την προστασία των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών παρά τω προέδρω της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπορίς Τιτόφ, δήλωσε ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Μάικλ Κάλβι επιδείνωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Ρωσία. Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε ότι «είναι μια κάποια αποζημίωση για το επενδυτικό κλίμα, καθώς η δικαιοσύνη θριάμβευσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης