Ρωσία: Αποκλείστηκαν οριστικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι από τις τοπικές εκλογές της Μόσχας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019, 05:33
Ρωσία: Αποκλείστηκαν οριστικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι από τις τοπικές εκλογές της Μόσχας

Η Κεντρική εκλογική επιτροπή απέκλεισε οριστικά τη δικηγόρο του Ιδρύματος κατά της διαφθοράς (του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι) και υποψήφια για τις τοπικές εκλογές στη Μόσχα Λιουμπόφ Σόμπολ, ισχυριζόμενη ότι της υπολείπονταν 231 υπογραφές για να εγκρίνουν την υποψηφιότητά της.

Οι περισσότερες υπογραφές θεωρήθηκαν άκυρες με βάση τις γραφολογικές εξετάσεις που έγιναν είτε εξαιτίας λαθών κατά την σύνταξη των καταλόγων με τις υπογραφές που πρέπει να συγκεντρώσει ο υποψήφιος για να καταθέσει την υποψηφιότητα του.

Την Τρίτη η Κεντρική εκλογική επιτροπή απέκλεισε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ντμίτρι Γκουτνκόφ. Ο ίδιος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην συνεδρία της επιτροπής, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς εκτίει ποινή φυλάκιση 30 ημερών, με την κατηγορία ότι διοργάνωσε συγκέντρωση με τους ψηφοφόρους έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Μόσχας στις 14 Ιουλίου.

Επίσης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέκλεισε από τον κατάλογο των υποψηφίων την υποψηφία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Γιάμπλακο» Ελένα Ρουσάκοβα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019, 05:34