Ρωσία : Συνελήφθη στη Μόσχα μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 15:32
Ρωσία : Συνελήφθη στη Μόσχα μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τη Βερόνικα Νικούλσινα, ακτιβίστρια και μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Μανσούρ Γκιλμάνοφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή του πρακτορείου, η σύλληψη της Νικούλσινα σχετίζεται με πιθανή προβοκάτσια κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης στη ρωσική πρωτεύουσα για την 9η Μαΐου (Ημέρα νίκης κατά των Ναζί).

Ωστόσο ο δικηγόρος της δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι η αστυνομία θέλει να την παραπέμψει για απείθεια κατά της αρχής, αλλά σε σχέση με ποιο γεγονός είναι προς το παρόν άγνωστο.

Η ίδια η Νικούλσινα δήλωσε στον ιστότοπο Mediazona ότι οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν, όταν τους ρώτησε γιατί τη συλλαμβάνουν, της απάντησαν: «Αφού το είπε ο ανώτερος, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος» και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι «δεν γνωρίζουν τίποτα». Η ίδια η ακτιβίστρια υποθέτει ότι η σύλληψή της σχετίζεται με προγραμματισμένο γύρισμα ταινίας, γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να σκεφτούν ότι η ίδια ετοιμάζει κάποια δράση.

Πηγές: Interfax, Novaya Gazeta

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 15:41