Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία κατάφερε να βρει αποθέματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα τα οποία θα μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

«Τα εκτιμώμενα αποθέματα ανέρχονται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο μπλοκ Δούναβης-1. Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 20 χρόνια» δήλωσαν, επισήμαναν όμως πως «μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή, και το επενδυτικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μεταβεί στη Μαύρη Θάλασσα όπου αναμένεται να ανακοινώσει μια «καλή είδηση», όπως έχει προαναγγείλει, με τις πληροφορίες να τον φέρουν να γνωστοποιεί την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις δύο ατόμων με άμεση γνώση του θέματος όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, στο σημείο έχει βρεθεί κάτι, το οποίο κρίνεται σημαντικό για την τουρκική πλευρά, και αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως από τον Τούρκο Πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης