Τρεις πηγές που μίλησαν αποκλειστικά στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες του Σεν Ντενί σκόπευαν να διαπράξουν επίθεση σήμερα Πέμπτη, στην Ντεφάνς, οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή που πρόσκειται στις έρευνες γνωστοποίησε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί να γίνει στην συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις (τοπικές) αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή, που είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.

«Αυτή η νέα ομάδα σχεδίαζε μια επίθεση στην Ντεφάνς» επισήμανε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί «ανέμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (σ.σ. τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού) ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο: Μία ομάδα που προετοίμαζε επίθεση στην Ντεφάνς».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ φάνηκε να υπονοεί ότι υπήρχε σχέδιο για νέα επίθεση.

«Αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν εναντίον ανθρώπων που ενδεχομένως θα επιτίθεντο ξανά και για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι εγκλήματα, δολοφονίες και βαρβαρότητες αποφεύχθηκαν», είπε.

Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το Παρίσι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την επίθεση που σχεδιαζόταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Μαρόκου και τέσσερις αξιωματούχοι των μαροκινών υπηρεσιών επισκέφθηκαν τη γαλλική πρωτεύουσα για να συναντηθούν με αστυνομικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης