Το Reuters μετέδωσε ότι 25 ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίησή τους, καθώς δεν περνούν τα stress tests της EKT.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι γαλλικές και οι ισπανικές τράπεζες φαίνεται πως διαθέτουν πολύ πιο δυνατό χαρτοφυλάκιοΠρόκειται για τράπεζες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία, που τοποθετούνται κάτω από το ελάχιστο όριο κεφαλαιακής επάρκειας, το οποίο ορίζει η ΕΚΤ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισπανικές και οι γαλλικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την αναμενόμενη, καθώς το χαρτοφυλάκιό τους αξιολογείται πολύ πιο πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα επίσημα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, όταν και θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το… πουγκί των 130 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών. Όσες πάρουν βαθμό κάτω από τη βάση, θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων προκειμένου να υποβάλουν αναλυτικό πλάνο δράσης στην ΕΚΤ για την κάλυψη του κενού στη χρηματοδότησή τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Αύριο οι ανακοινώσεις για τα stress test, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 11:13

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης