Η Κροατία σήμερα κατέγραψε 3.082 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα πριν από εννέα μήνες, παρ΄ ότι ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι ο συνολικός ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων επιβραδύνεται.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ευρώπης με πληθυσμό τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει συνολικά 75.922 κρούσματα κορωνοϊού και 925 θανάτους από Covid-19 μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα υπάρχουν στη χώρα 16.388 ενεργά κρούσματα του ιού.

Σε σχόλιά του στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

«Βρισκόμαστε στη δυσκολότερη περίοδο της επιδημίας, αλλά το καλό που παρατηρούμε είναι ότι επιβραδύνεται η αύξηση του αριθμού νέων κρουσμάτων κατά την τελευταία εβδομάδα» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους και στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ οι εταιρείες έχουν κληθεί να οργανώσουν τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Αλλά η συντηρητική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown ή μια απαγόρευση της κυκλοφορίας για να μην καταρρεύσει η οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης