Την επικείμενη συνάντησή του με τον ηγέτη της κεντροδεξιάς συμμαχίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε την Τρίτη ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Δεν έκρυψε ωστόσο ότι δεν ελπίζει σε ιδιαίτερη πρόοδο σε ό,τι αφορά την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας σημείωσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μπερλουσκόνι «κάποια στιγμή μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες» για να συζητήσουν επί του ζητήματος της εκλογής του νέου πρόεδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για διαδικασία στην οποία εμπλέκονται και τα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου, Βουλή και Γερουσία, καθώς και αντιπρόσωποι των περιφερειών της χώρας, και η οποία αρχίζει στις 18 Απριλίου.

Ο κεντροαριστερός ηγέτης παραμένει ωστόσο σταθερός στην άρνησή του για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς, με το επιχείρημα ότι ο κεντροδεξιός ηγέτης έδειξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μόντι ότι «δεν είναι αξιόπιστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν τον συναντήσω, θα του πω ότι δεν έχουμε ξεχάσει, και ότι τον ξέρουμε, ακόμη και αν προσπαθεί να μεταμφιεστεί σε κάτι διαφορετικό», σημείωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στην κρατική τηλεόραση RAI.

«Είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης και αποζητούμε το ίδιο και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο κ. Μπερσάνι.

Πηγή: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης