Την πρόθεσή της να ενισχύσει την προσπάθεια που πραγματοποιεί η μεταβατική κυβέρνηση στη Μιανμάρ εξέφρασε τη Δευτέρα η Γερμανία. Ειδικότερα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξαναρχίσει να παρέχει αναπτυξιακή βοήθεια στην ασιατική χώρα, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρει τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της για έναν χρόνο.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε υποσχεθεί βοήθεια ύψους 6,2 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και είναι πιθανό να αυξήσει το ποσό αυτό κατά 10 εκατ. ευρώ, με κυβερνητικό αξιωματούχο της ευρωπαϊκής χώρας να μεταβαίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στη Μιανμάρ προκειμένου να συζητήσει τους τομείς όπου θα διατεθούν τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έμφαση θα δοθεί στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο απευθύνεται έκκληση προς χώρες και οργανισμούς αρωγής, που σχεδιάζουν να μιμηθούν το παράδειγμα της Γερμανίας, να υπάρξει ένας συντονισμός έτσι ώστε «η Μιανμάρ να μην κατακλυστεί από ένα κύμα δωρεών χωρίς συντονισμό».

Στην διάρκεια της περιόδου που επέβαλε κυρώσεις, το Βερολίνο είχε μειώσει δραστικά τη βοήθεια που παρείχε, αν και συνέχιζε να στέλνει ανθρωπιστική αρωγή σε πληγέντες από καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ε.Ε. αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στην Μιανμάρ την 1η Απριλίου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης