«Πρότυπο μαθητή» στο καθολικό λύκειο όπου είχε φοιτήσει χαρακτήρισε τον βομβιστή αυτοκτονίας Νατζίμ Λαχράουϊ η διευθύντρια του σχολείου.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Βελγίου, ο 25χρονος Λαχράουϊ, ο οποίος φέρεται να κατασκεύασε και τις ζώνες με τα εκρηκτικά για τις επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πολύ καλός μαθητής» υποστήριξε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Βερόνικα Πελεγκρινί, η διευθύντρια του Ινστιτούτου της Αγίας Οικογένειας του Ελμέτ, ενός καθολικού σχολείου στη συνοικία Σάερμπεκ των Βρυξελλών.

«Δεν έλειψε ποτέ από το μάθημα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι φοίτησε στο σχολείο αυτό για έξι χρόνια μέχρι την αποφοίτησή του το 2009. «Δεν είχαμε νέα του έκτοτε» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, το DNA του Λαχράουϊ βρέθηκε σε σπίτια που είχαν χρησιμοποιήσει πέρσι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Έφυγε από τις Βρυξέλλες για τη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013. Ταξίδευε με το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ και φέρεται ότι πέρασε οδικώς από την Ουγγαρία στην Αυστρία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σαλά Αμπντεσλάμ. Ο τελευταίος, ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνελήφθη στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πελεγκρινί είπε ότι οι μαθητές του Ινστιτούτου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, παρακολουθούν υποχρεωτικά ένα μάθημα που αφορά τον Καθολικό χριστιανισμό και ο Λαχράουϊ δεν αποτελούσε εξαίρεση. Στο σχολείο παρέχεται επίσης τεχνική εκπαίδευση σε τομείς όμως η χημεία αλλά η διευθύντρια τόνισε ότι ο Λαχράουϊ δεν είχε παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης είχε σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Στο Βέλγιο δεν είναι ασυνήθιστο μουσουλμάνοι μαθητές να φοιτούν σε Καθολικά σχολεία, τα οποία θεωρούνται πιο συντηρητικά από τα δημόσια. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2015 στο Σεν Ντενί, όταν ήταν 12 ετών είχε κερδίσει υποτροφία για να φοιτήσει σε ένα ακριβό Καθολικό σχολείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης