Στη σύλληψη ενός πρώην μηχανικού της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ προχώρησαν οι Αρχές στις Η.Π.Α. για την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης «Deepwater Horizon» το 2010, στη διάρκεια της οποίας είχαν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πρόκειται για τον Kurt Mix, έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος είχε διαγράψει περισσότερα από 200 μηνύματα από το iPhone του, που σχετίζονται με την καταστροφή, γεγονός το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε κατηγορία για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στα πλαίσια της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα μηνύματα τούτα αποδεικνύουν πως η βρετανική εταιρεία γνώριζε, λίγες εβδομάδες μετά το δυστύχημα, πως η διαρροή ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις και πως ένας από τους μηχανισμούς που είχαν αναπτυχθεί για να κλείσει το ρήγμα είχε αποτύχει.

«Η ερευνητική ομάδα για τα της εξέδρας “Deepwater Horizon” συνεχίζει το έργο της για την έκρηξη και θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης όλα τα πρόσωπα που έχουν παραβεί τους νόμους στο γεγονός αυτό που συνιστά τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των Η.Π.Α.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αποζημίωση 7,8 δισ. δολαρίων για το δυστύχημα στο Μεξικό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 20:00
Ολοταχώς για νέα αναβολή στη δίκη της BP, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 06:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης