Στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κρασιού για το 2019, παρά τη μείωση κατά 16% στη σοδειά, θα παραμείνει η Ιταλία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την ιταλική ένωση οίνων (UIV), την Ένωση οινολόγων της Ιταλίας (Assoenologi) και τη Στατιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής (ISMEA).

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), επικαλούμενη στοιχεία των ενώσεων αλλά και της Στατιστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής, η ιταλική παραγωγή θα ανέλθει σε 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα, έναντι 54,8 εκατ. εκατόλιτρων το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους UIV, Assoenologi και ISMEA, η μείωση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπως εξηγούν, μεταξύ άλλων, έπειτα από ένα περσινό ξηρό και ζεστό καλοκαίρι, οι ανωμαλίες συνέχισαν με μια κρύα και βροχερή άνοιξη που «καθυστέρησε την ανθοφορία και τον βλαστικό κύκλο της αμπέλου».

Στη δεύτερη θέση προβλέπεται να βρεθεί για ακόμη μια χρονιά η Γαλλία, με την παραγωγή της να φτάνει, σύμφωνα με Υπουργείο Γεωργίας της χώρας, στα 43,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Στην τρίτη θέση είναι η Ισπανία, με τους συνεταιρισμούς της να κάνουν πρόβλεψη για μια συγκομιδή περίπου 40 εκατομμυρίων εκατόλιτρων κρασιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης