Η Μάλτα, «πρωταθλήτρια» στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους εμβολιασμούς κατά του Covid-19, θα έχει εμβολιάσει απόψε το βράδι με μια πρώτη δόση το 70% του πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η μικρότερη χώρα της ΕΕ, με πληθυσμό σχεδόν 500.000 κατοίκων, εκτιμά ότι πέτυχε τη «συλλογική ανοσία», νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις της, ακόμα κι αν αυτός ο όρος χρησιμοποιείται γενικά σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη χορήγηση περίπου 475.000 δόσεων, σχεδόν το 42% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna ή AstraZeneca ή με το μονοδικό εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson.

«Σήμερα, φθάσαμε στη συλλογική ανοσία. Το εμβόλιο είναι το όπλο μας εναντίον του ιού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κρις Φερν.

«Αυτό σημαίνει πως η μετάδοση του ιού, ακόμα κι αν ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, μειώθηκε σημαντικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού έως τα τέλη Ιουλίου.

Η Μάλτα, που έχει καταγράψει περισσότερους από 400 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ξεκινάει την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα της την 1η Ιουνίου. Η χώρα λογαριάζει, επίσης, να καθιερώσει ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» για την επανέναρξη των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η υποχρέωση να φοράει κανείς συνεχώς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να χαλαρώσει από την 1η Ιουλίου.

Η χώρα δεν έχει καταγράψει θανάτους, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, εδώ και 3 εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, μετρά τρία νέα κρούσματα την ημέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης