Οι Η.Π.Α., η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών κυρώσεων για τη Β. Κορέα του Συμβουλίου Ασφαλείας μια λίστα με νέα πρόσωπα, φυσικού και νομικού δικαίου, προκειμένου να εξεταστεί και να προχωρήσει η συγκρότηση σχετικού ψηφίσματος από τα μόνιμα μέλη, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αναφέρει πως τα νέα μέτρα θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την οικονομία της ασιατικής χώρας και λαμβάνονται ως αντίποινα στην αδιαλλαξία της Πιονγκγιάνγκ να προχωρήσει στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου (13 Απριλίου) παρά την αντίθετη γνώμη της διεθνούς κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια, προειδοποιώντας πως η απάντηση θα είναι «ηχηρή» στην περίπτωση που η Β. Κορέα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε βαλλιστική εκτόξευση ή πυρηνική δοκιμή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ μετά τις πυρηνικές δοκιμές του 2006 και του 2009.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης