«Τα μέτρα που λάβαμε στα τέλη Ιουλίου αποδεικνύονται αποτελεσματικά», δήλωσε η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές.

Η Σοφί Βιλμές υπογράμμισε ότι «ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινωνία μας. Δυστυχώς, γνωρίζουμε ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς τον ιό έως ότου υπάρξει εμβόλιο. Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, η κ. Βιλμές σημείωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου με τη μάσκα να είναι υποχρεωτική για τους μαθητές από 12 ετών και άνω. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

Επίσης, όπως δήλωσε η κ. Βιλμές, καταργείται το χρονικό όριο που μπορούσε ένας πελάτης να παραμείνει σε ένα κατάστημα. Με βάση τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα, υπήρχε όριο 30 λεπτών.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο από το οποίο δεν θα μπορούμε να επιστρέψουμε. Θα πρέπει πάντα να είμαστε σε εγρήγορση», προσέθεσε η πρωθυπουργός του Βελγίου σημειώνοντας ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι ακόμη εφικτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέπονται μέχρι 200 άνθρωποι, ενώ σε εξωτερικούς χώρους μέχρι 400.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης