Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να σύρει τη Μόσχα σε μια «φρενήρη κούρσα εξοπλισμών», στοχεύοντας να καταργήσει τη στρατιωτική ισορροπία που ισχύει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

«Ο αντι-ρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτήν τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό. Να μας παρασύρουν, δηλαδή, σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική (…) προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με Ρώσους διπλωμάτες στην πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως, δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευτούμε» διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε έμφαση και στον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «κοντά στα σύνορα» στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των χωρών της περιοχής που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης