Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος για τέταρτη θητεία στο αξίωμα το 2018, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να παραμείνει στο ύπατο αξίωμα στη χώρα του έως το έτος 2024.

«Ναι, είναι ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος. Δεν γνωρίζω ακόμη εάν θα γίνει πραγματικότητα αυτό ή όχι» ανέφερε ο Πούτιν σε μια μακρά συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε πως, αν και το Σύνταγμα της Ρωσίας τού επιτρέπει να διεκδικήσει νέα θητεία, «αυτό δεν σημαίνει σε καμιά απολύτως περίπτωση ότι θα λάβω μια τέτοια απόφαση. Θα εξετάσω το γενικό πλαίσιο, την εσωτερική κατάσταση, τα προσωπικά μου αισθήματα».

«Είναι πραγματικά απαραίτητο να το συζητήσουμε τώρα; Το έτος 2014 δεν έχει τελειώσει ακόμη και μιλάτε ήδη για το 2018. Είναι πολύς ο χρόνος και πολλά μπορεί να αλλάξουν» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος ισοβίως. «Όχι, αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα, θα την έβλαπτε, και δεν το έχω ανάγκη. Το Σύνταγμα ορίζει τον αριθμό των θητειών» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό Σύνταγμα ορίζει ότι ένας πολιτικός δεν μπορεί να υπηρετήσει περισσότερες από δύο διαδοχικές θητείες στην προεδρία της χώρας.

Το ενδεχόμενο να παραμείνει στην εξουσία ο Πούτιν, που είναι σήμερα 62 ετών και θα είναι 72 το 2024, παραπέμπει, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε σοβιετικούς ηγέτες, όπως ο Στάλιν ή ο Μπρέζνιεφ, που απεβίωσαν σε ηλικία 74 και 75 ετών αντίστοιχα ενώ βρίσκονταν στην εξουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης