Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από επτά εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η αύξηση αυτή είναι «απογοητευτική αλλά δεν εκπλήσσει», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, παροτρύνοντας τις χώρες να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε πως χώρες σπεύδουν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, στοιχηματίζοντας στα εμβόλια για το τέλος της πανδημίας του Covid-19.

«Οι χώρες που βασίζονται αποκλειστικά στα εμβόλια, κάνουν λάθος. Τα βασικά μέτρα δημόσιας υγείας παραμένουν το θεμέλιο της αντίδρασης», δήλωσε ο Τέντρος.

Σημείωσε ακόμα ότι η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού έγιναν οι πρώτες χώρες σήμερα που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες COVAX. Ωστόσο επέκρινε πλούσιες χώρες για συσσώρευση εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό νεότερων και υγιών ενηλίκων με χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας στους δικούς τους πληθυσμούς, μπροστά από εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και ηλικιωμένους σε άλλες χώρες», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης