Ένας ποταμός κοντά στη μεθόριο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας βάφτηκε κόκκινος από το αίμα χιλιάδων χοίρων που σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Σεούλ να περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, η σφαγή τους είναι το μόνο μέσο για να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο κρούσμα μολυσμένου χοίρου εντοπίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε έχουν σκοτωθεί 380.000 ζώα. Η αρρώστια δεν είναι μεταδοτική για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στους χοίρους και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση, οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν, βάφοντάς τον κόκκινο.

«Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε ο Λι Σέοκ- γου, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία του ποταμού Ιμτζίν. «Αυτό που είναι επίσης δύσκολο να ανεχθεί κάποιος είναι η μυρωδιά. Μου είπαν ότι πολλοί γεωργοί δεν μπορούν πια να εργαστούν εξαιτίας της ανυπόφορης μυρωδιάς» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα του αίματος στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών, προσθέτοντας ότι το τρεχούμενο νερό δεν έχει μολυνθεί.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης