Μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, το πρωί της Τρίτης, πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται για τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στο εσωτερικό του αερολιμένα αλλά και στον εξωτερικό του χώρο.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος για τον τρόπο με τον οποίο ενεργοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί εντός του αεροδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο αναχωρήσεων και συγκεκριμένα στο γκισέ της εταιρείας Αmerican Airlines, ή κάποιο πρόσωπο διευκόλυνε τη μεταφορά των εκρηκτικών μέσα στο αεροδρόμιο ή κάποιος/οι ήρθε/αν μέσω τράνζιτ.

Στην τελευταία περίπτωση δεν γίνεται έλεγχος, από τη στιγμή που έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο τράνζιτ.

Οι εκρήξεις που σκόρπισαν τον τρόμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, στις 9.00 ώρα Ελλάδας (σ.σ.: 08.00 ώρα Βρυξελλών). Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και 20 τραυματίες. Άλλα μέσα ενημέρωσης μιλούν για 17 θύματα. Το Reuters μετέδωσε ότι προηγήθηκαν πυροβολισμοί και φωνές στα αραβικά.

Οι εκρήξεις φέρονται να σημειώθηκαν στον χώρο αναχωρήσεων, στο γκισέ της εταιρείας American Airlines.

O αερολιμένας εκκενώθηκε και έκλεισε μέχρι νεωτέρας, ενώ διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο.

Λίγη ώρα αργότερα, μία νέα έκρηξη συγκλόνισε την καρδιά της πρωτεύουσας του Βελγίου. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό Maalbeek κοντά στα κτήρια της Ε.Ε. και σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί. Το RT μετέδωσε ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στον κοντινό σταθμό Schuman.

Mετά τα χτυπήματα ο βελγικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορα του Βελγίου, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης