Οι υγειονομικές Αρχές της Πορτογαλίας συνέστησαν σήμερα τον «γενικό» εμβολιασμό κατά του covid-19 όλων των παιδιών και των εφήβων άνω των 12 ετών, κάτι που επιθυμούσε η κυβέρνηση της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η Γενική Διεύθυνση Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό όλων των εφήβων 12 με 15 ετών», ανέφερε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Γκράσα Φρέιτας, επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θα πρέπει να ξεκινήσει από τους εφήβους άνω των 16 ετών και όσα παιδιά 12 με 15 ετών πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να εμβολιάσει κατά του covid-19 τους εφήβους 12 με 17 ετών προκειμένου η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει «χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής», όμως είχε προσθέσει ότι αναμένει «την τελική απόφαση» των υγειονομικών Αρχών.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πέτυχε τον στόχο της να έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του covid-19 στο 70% του πληθυσμού της, που ανέρχεται περίπου σε 10 εκατομμύρια.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 16 ετών το 82% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πορτογαλικό υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης