Πορεία ενάντια στη φτώχεια κατά την ημέρα μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 13:56
Πορεία ενάντια στη φτώχεια κατά την ημέρα μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Έλλειψη στέγης και πολλή πείνα επικρατεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου Τύπου. Η φτώχεια είναι ένας ασταθής παράγοντας στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου. Περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ουσιαστικά είναι δύο φορές πάνω από όσο υπολογίζεται ότι ήταν πριν από πενήντα χρόνια. Την ίδια ώρα, πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επαρκή κοινωνική ασφάλιση.

Στην περιοχή εξόρυξης των Appalachians, έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να κάνουν τα ψώνια τους χρησιμοποιώντας δελτία τροφίμων. Την ίδια ώρα, σε δύσκολη θέση βρίσκονται και εκείνοι που χάνουν το σπίτι τους και αναγκάζονται να ζήσουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τόσοι πολλοί άστεγοι στο Λος Άντζελες, που διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις κατασκευάζουν μικρές ξύλινες καλύβες προκειμένου να τους παρέχουν μία στέγη.

Δραματική είναι η αύξηση και των άστεγων παιδιών, καθώς υπολογίζεται ότι είναι 1,5 εκατομμύριο, δηλαδή τρεις φορές παραπάνω από την περίοδο που επικράτησε η Μεγάλη Ύφεσης στις ΗΠΑ, το 1930.

Πληροφορίες από "Information Clearing House" –

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 13:56