Πολωνία: Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο την ερχόμενη εβδομάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, 11:35
Πολωνία: Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο την ερχόμενη εβδομάδα

Τα παιδιά που πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στην Πολωνία αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία τους την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό πέφτει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών, καθώς η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων φαίνεται να έχει καταπολεμήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

«Νομίζω πως από την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαΐου, τα παιδιά που πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο. Έχουμε μόνο ένα ζήτημα -το οποίο θα επιλύσουμε σύντομα- αν αυτό θα γίνει σε εθνικό επίπεδο ή αν ορισμένες περιοχές θα έχουν υβριδική διδασκαλία» είπε ο Νιντζίλσκι στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Η Πολωνία εφάρμοσε περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο στα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και κινηματογράφους, με ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς να εφαρμόζονται αργότερα εκείνον τον μήνα, με το κλείσιμο νηπιαγωγείων και κομμωτηρίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, 11:42