Τα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα στην Πολωνία θα ανοίξουν και πάλι στις 4 Μαΐου, ενώ οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν από τις 6 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, στο πλαίσιο του σχεδίου της Βαρσοβίας να χαλαρώσει τους περιορισμούς που είχε θέσει για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η Πολωνία είχε αρχίσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς ήδη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπως και άλλες χώρες που επιθυμούν να ενισχύσουν τη βιομηχανία τους, που επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοραβιέτσκι επανέλαβε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προεδρικές εκλογές στις 10 Μαΐου, ή με καθυστέρηση το πολύ δύο εβδομάδες, παρά τις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μεγαλύτερη αναβολή.

Επιπλέον βήματα για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας των εστιατορίων, θα ανακοινωθούν αργότερα, επισήμανε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Οι Πολωνοί θα πρέπει να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως τις 24 Μαΐου. Η κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει εξάλλου πότε σκοπεύει να ανοίξει και πάλι τα σύνορα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολωνία, με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει 12.415 κρούσματα της Covid-19 και 606 θανάτους μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης