Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε λεωφορείο στην περιοχή Γκουλμπέλα της Πεσαβάρ, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον δεκαεννέα άτομα σκοτώθηκαν, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες, σύμφωνα με τα διεθνή Μ.Μ.Ε..

Το λεωφορείο που έγινε στόχος της επίθεσης μετέφερε κυβερνητικούς υπαλλήλους στις δουλειές τους. Όπως δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μερά Καν, το λεωφορείο μετέφερε περίπου 40 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο μετέβαινε από την Πεσαβάρ στη γειτονική πόλη Καρσάντα.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και 20 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, το πιθανότερο ωστόσο είναι πίσω από το χτύπημα να βρίσκεται η αλ Κάιντα, καθώς η Πεσαβάρ συνορεύει με την ημι-αυτόνομη περιοχή του Πακιστάν, όπου κατοικεί η εθνική μειονότητα των Παστούν και όπου οι ισλαμιστές ένοπλοι έχουν βρει καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, η αλ Κάιντα και άλλες ένοπλες οργανώσεις που συνδέονται με αυτές δρουν στις περιοχές των φυλών και εξαπολύουν επιθέσεις με στόχο τις ΝΑΤΟϊκές και τις αφγανικές δυνάμεις.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης