Χρήστος Μαζάνης 

Την απελευθέρωση δύο νεαρών Ιταλίδων που εργάζονταν σε ανθρωπιστική οργάνωση και είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου στη Συρία ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτσούλο είναι ελεύθερες, θα επιστρέψουν σύντομα στην Ιταλία» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες οι δύο νεαρές Ιταλίδες ζητούσαν μέσω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, τη μεσολάβηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντζι, για την απελευθέρωσή τους από τους τζιχαντιστές όπου και τις κρατούσαν στη Συρία.

Απήχθησαν στη Συρία την ώρα που εργάζονταν σε οργάνωση αρωγής,ενώ είχαν εμφανιστεί στο βίντεο ντυμένες με μαύρες μαντίλες. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, οι δύο 20χρονες έχουν αφεθεί ελεύθερες. Παράλληλα και το Al Jazeera ανήρτησε στο Twitter την ίδια είδηση επικαλούμενο την πληροφορία από τους αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν την είδηση. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι την Παρασκευή οι Ιταλίδες θα βρίσκονται στην Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης