Τους τεράστιους κινδύνους ενδεχόμενης εξόδου από την Ε.Ε. επεσήμανε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον οικονομικό αναλυτή Ρόμπερτ Πέστον στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, o Όσμπορν επανέλαβε ότι τυχόν έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μια πλήρης και πολυδιάστατη καταστροφή για τη Βρετανία σε όλα τα επίπεδα. Στην επιχειρηματολογία του δεν δίστασε μάλιστα να θίξει αυτή τη φορά το πλέον ευάλωτο σημείο του μέσου Βρετανού, την κατοικία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το Brexit θα πλήξει δραστικά την αγορά κατοικίας, θα καταβαραθρώσει τις τιμές των σπιτιών ενώ παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα τα επιτόκια δανεισμού ώστε η πώληση και αγορά κατοικίας να μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο.

Η αγορά κατοικίας είναι ένας από τους τομείς που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική ασφάλεια και την τσέπη των Βρετανών πολιτών, υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών. Είναι γνωστό ότι οι τάσεις στην αγορά ακινήτων αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα των Βρετανών αφού ο οικοδομικός κλάδος αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της οικονομίας ενώ και σε προσωπικό επίπεδο ο μέσος Βρετανός αντιλαμβάνεται την κατοικία του ως επένδυση που θα του εξασφαλίσει ένα πρόσθετο εισόδημα όταν θα έχει συνταξιοδοτηθεί.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης