Περίπου 100 πολεμικοί ανταποκριτές, οι οποίοι είχαν καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία (1992-95) αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στο Σαράγεβο στις αρχές Απριλίου, με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την έναρξη των συγκρούσεων, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Ο πόλεμος στη Βοσνία υπήρξε ένα μεγάλο διεθνές γεγονός. Επρόκειτο για έναν παράλογο πόλεμο και η ιδέα τούτη της πολιορκίας ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Πιθανώς το 90% των δημοσιογράφων στη Βοσνία ήταν Ευρωπαίοι και εδώ αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Μπορούσαν να φαντασθούν ότι βρίσκονταν με τις οικογένειές τους, μέσα σε μια τέτοια σύρραξη», τόνισε στη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου, ο Ρεμί Ουρντάν, δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περίπου εκατό δημοσιογράφοι θα συρρεύσουν στο Σαράγεβο κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο “Holiday In”, γενικό επιτελείο των Μ.Μ.Ε. στη διάρκεια του πολέμου», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, στο συγκεκριμένο κτήριο θα οργανωθούν πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και μια έκθεση φωτογραφίας για τον πόλεμο στη Βοσνία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης