Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Γαλλίας μετά από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε μπροστά από τέμενος στην πόλη Μπαγιόν.

Στο περιστατικό τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι και ένας ύποπτος συνελήφθη, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο τραυματίες ήταν ηλικιωμένοι, ετών 74 και 78 και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο ύποπτος ως δράστης συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Ακόμα, υπάρχουν αναφορές για ένα αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη ενός μπιτονιού βενζίνης στο οποίο ο δράστης είχε βάλει φωτιά.

Οι αρχές διευκρινίζουν ότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό γύρω στις 15.10 τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 15.20 ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν. Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον τους», αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η νομαρχία, η οποία προσέθεσε ότι ο άνδρας πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο φεύγοντας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών και έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Ονομάζεται Κλοντ Σ.

Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015.

Η Μαρίν Λεπέν καταδίκασε την επίθεση.

«Η επίθεση… είναι αντίθετη προς όλες τις αξίες του κόμματός μας» τόνισε.

«Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία… οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ, reuters, dailystar

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης