Πυρά κατά των Δημοκρατικών εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μ. Πομπέο κατηγορώντας τους πως εκφοβίζουν τους μάρτυρες – διπλωμάτες «για να μην να καταθέσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την υπόθεση Μπάιντεν».

Σημειώνεται πως οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ έχει κλητευθεί από τρεις Επιτροπές να παραδώσει έγγραφα τα οποία έχουν θεωρηθεί «απαραίτητα» για την έρευνά τους.

Στην επιστολή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Πομπέο υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η κλήτευση των πέντε «δεν μπορεί παρά να γίνει αντιληπτή ως απόπειρα εκφοβισμού, παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των επαγγελματιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ». Παράλληλα επικαλείται τις «βαθύτατες διαδικαστικές και νομικές αδυναμίες που περιέχουν οι κλητεύσεις» ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτό» να ξεκινήσουν οι ακροάσεις στο Κογκρέσο από την Τετάρτη χωρίς όμως να καθαρίσει άλλη ημέρα για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων ακροάσεων. 

Οι Δημοκρατικοί βάζοντας στο στόχαστρο τον Ντ. Τραμπ τον κατηγορούν πως ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, του πιθανότερου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης