Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων -κυρίως υποστηρικτές της αντιπολίτευσης- διανυκτέρευσαν μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, έπειτα από τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο ίδιο σημείο.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, έστησαν πάνω από 30 σκηνές και αρκετοί άλλοι κοιμήθηκαν σε υπνόσακους και σε κουβέρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών που διανυκτέρευσαν στο σημείο ήταν και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση/SDSM) Ζόραν Ζάεβ και ηγετικά στελέχη του κόμματος αυτού.

Ο Ζόραν Ζάεβ, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι την πτώση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις έδωσαν το «παρών» περίπου 40.000 άτομα.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 100.000, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κάνουν λόγο για «φιάσκο», καθώς, σύμφωνα με αυτά, οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση δεν ξεπέρασαν τους 20.000.

Μεγάλη συγκέντρωση για την υποστήριξη της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει, απόψε, στα Σκόπια, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, στην οποία θα μιλήσει ο αρχηγός του κόμματος αυτού και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης διεξάγονται την ώρα που η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ βαθαίνει όλο και περισσότερο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτές λαμβάνουν και χαρακτήρα «επίδειξης» πολιτικής δύναμης και δημιουργίας «εντυπώσεων».

Στο μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν, σήμερα το μεσημέρι, στα Σκόπια, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ για την πολιτική κρίση στη χώρα, όπως συμφωνήθηκε κατά την πρώτη τους συνάντησή τους, την Πέμπτη, από την οποία δεν προέκυψαν απτά αποτελέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης