Η πρόεδρος της PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων), της μεγαλύτερης στον κόσμο ένωσης για την υπεράσπιση των ζώων, ζήτησε χθες, Σάββατο, να μπει ένα τέλος στα “εγκλήματα” που διαπράττονται από τους λάτρεις του κυνηγιού τροπαίων, το οποίο θεωρεί ένα ποταπό χόμπι για πλούσιους που τους λείπουν οι δυνατές συγκινήσεις.

“Μερικές φορές πυροβολούν ένα λιοντάρι ή έναν ρινόκερο που κοιμάται. Πυροβολούν πολλές φορές τη νύκτα, επειδή μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν έναν προβολέα για να τυφλώσουν το ζώο που έχουν παγιδεύσει”, δήλωσε η Ίνγκριντ Νιούκερκ, η πρόεδρος της PETA, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ζώων σκιαγράφησε ένα διόλου κολακευτικό πορτρέτο των κυνηγών μεγάλων θηραμάτων: “Βλάκες Αμερικανοί” και “ευρωπαϊκά σκουπίδια” που “κουνάνε πολλά χρήματα μπροστά στους ανθρώπους” στην Αφρική.
“Θα μπορούσαν να δώσουν αυτά τα χρήαμτα στα χωριά, θα μπορούσαν να αρχίσουν προγράμματα, θα μπορούσαν να κάνουν κάτι χρήσιμο — αλλά δεν το κάνουν”, πρόσθεσε.

Οι επικρίσεις της Νιούκερκ έρχονται τη στιγμή που ο θάνατος του λιονταριού Σέσιλ, που σκοτώθηκε στις αρχές Ιουλίου στη Ζιμπάμπουε από έναν πλούσιο αμερικανό οδοντίατρο, τον Ουόλτερ Πάλμερ, έχει προκαλέσει κύμα παγκόσμιας αγανάκτησης.
Ο Σέσιλ, ο οποίος ήταν μια ατραξιόν του εθνικού πάρκου Χουάνγκε και φορούσε κολάρο με πομπό στο πλαίσιο επιστημονικών ερευνών, φέρεται ότι δελεάσθηκε με δολώματα μέσα στη νύκτα για να βγει έξω από το καταφύγιο και παρακολουθούνταν επί 40 ώρες αφότου τραυματίσθηκε με βέλος, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε.

Ο ζιμπαμπουανός οργανωτής του σαφάρι ισχυρίζεται πως το λιοντάρι είχε φθάσει μόνο του σ’ έναν ιδιωτικό χώρο κυνηγιού χωρίς να δελεασθεί με δολώματα και ο πελάτης του λέει πως διαπίστωσε πως επρόκειτο για προστατευόμενο είδος αφού το ζώο ήταν νεκρό, όταν το πλησίασε και είδε το κολάρο με το GPS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουόλτερ Πάλμερ, του οποίου την έκδοση ζήτησε την Παρασκευή η Ζιμπάμπουε, αναχώρησε από τη χώρα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, αφού προηγουμένως κανόνισε να του στείλουν το τρόπαιό του, το κεφάλι του ζώου χωρίς το κολάρο.

Χθες, Σάββατο, η Ίνγκριντ Νιούκερκ τάχθηκε κι αυτή υπέρ της έκδοσης του πλούσιου οδοντιάτρου. “Πιστεύω πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του”, δήλωσε. “Είναι ένας δειλός. Θα έπρεπε να επιστρέψει στη Ζιμπάμπουε και να δικασθεί”, πρόσθεσε. “Θέλω να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του και θέλω να μπει τέλος σ’ αυτού του είδους τα εγκλήματα που διαπράττονται από τους λάτρεις των κυνηγετικών τροπαίων”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης